top of page

Leadership-ul Incluziv

În ultimul timp am văzut discutandu-se din ce în ce mai mult despre conceptul de leadership incluziv și am decis să abordam și noi subiectul într-o serie de postări, mai ales că este unul foarte apropiat de valorile IM Ready.

Pentru început vă propun să înțelegem ce înseamnă mai exact acest concept și cum poate un lider să devină iincluziv.

“Leadership-ul incluziv presupune adoptarea un stil de conducere care promovează diversitatea, echitatea și implicarea tuturor membrilor unei organizații sau echipe. Aceasta implică recunoașterea și valorizarea diferențelor individuale, precum abilitățile, experiențele și perspectivele diverse, pentru a crea un mediu în care toți membrii se simt incluși, respectați și încurajați să-și aducă contribuția maximă.” (sursa Harvard Business Review).

Caracteristicile unui lider incluziv sunt:

1. Colaborarea 2. Empower 3. Empatie 4. Ascultare 5. Reflecție 6. Capacitatea de motivare și de auto-motivare 7. Autenticitate 8. Încredere

Pentru a dezvolta un stil de leadership incluziv, pentru lideri e important să fie conștienți de propriile lor prejudecăți și să lucreze activ pentru a le depăși. Se asigură că înțeleg un punct de vedere diferit de al lor și că au capacitatea de a înțelege intenția interlocutorului, înainte de a trage concluzii și de a emite judecați de valoare .


De asemenea, liderii incluzivi sunt sensibili la nevoile și preocupările angajaților și acționeaza că susțînători și mentori pentru dezvoltarea personală și profesională a fiecărui membru din echipă.


Începând de săptămână viitoare vom discuta despre fiecare din cele 8 caracteristici ale unui Lider incluziv.


Până atunci am o curiozitate:

Cât de cunoscut vă este conceptul de leadership incluziv?

Cum l-ați întâlnit în practică?8 afișări

Comments


bottom of page