top of page

Ce este coachingul

Imaginati-va o ghinda. Aceasta are potențialul de a deveni un stejar magnific. Are nevoie de hrană, lumină și sprijin pentru a crește, dar are deja stejarul înăuntru. Aceasta e analogia pe care o face Sir John Whitmore, unul din fondatorii coaching-ului, în ilustrarea modului în care fiecare dintre noi are deja cele mai importante resurse în interiorul sau, avand doar nevoie de ajutor sa le descopere și sa le folosească.


Și acest ajutor îl primești prin intermediul coachingului. Așa cum este definit de către Federatia Internationala de Coaching (ICF), coaching-ul profesionist practicat de coachi acreditați este un parteneriat între coach și client, un proces creativ care îl provoacă pe acesta din urmă și îl inspiră să își maximizeze potențialul personal și profesional.


Coaching-ul este despre prezent și viitor. Despre cum explorezi prezentul pentru a-ți făuri viitorul care ți se potrivește cel mai bine.

Cum te poate ajuta

Un coach te susține în primul rand ascultandu-te și punandu-ti întrebări., fără a-ți da răspunsuri și sfaturi. Îți va oferi perspectiva lui însă numai după ce îți cere permisiunea.

Coach-ul va fi acolo cu tine vazand și simțind dincolo de cuvintele tale: analizand tonul vocii, gesturile, mimica fetei. Va scoate în evidenta cuvinte cheie pe care tu le mentionezi în cadrul sesiunii pentru a te ajuta sa ai parte de conștientizare profunde la nivel personal și profesional. În timpul sesiunii de coaching iti constientizezi si explorezi emotiile si trairile ceea ce conduce la ancorarea și integrarea pe deplin a soluțiilor și “revelațiilor” apărute.

Prin coaching, vei fi susținut sa iti gasesti propriile soluții, dobandind mai multă încredere în propriile resurse interioare și să îți alegi și în mod conștient și asumat cine vrei sa fii. Este un proces de conștientizare și responsabilizare orientat către soluții și către viitor.

La nivel profesional, un coach te ajuta în foarte multe situatii, din care enumerăm doar câteva că exemple:

  • sa iti atingi obiectivele personale sau profesionale

  • să identifici soluțiile care se potrivesc cel mai bine pentru a crește performanța echipei sau a organizației tale

  • să identifici cum poți interacționa cu echipa ta astfel incat sa cresti nivelul de motivare

  • să rezolvi conflictele cu care te confrunti.

  • să gestionezi mai bine relațiile cu colegii sau managerii

  • să iei o decizie importantă pentru cariera ta

  • să îți clarifici prezentul și sa iti construiesti viitorul

Ceea ce vei reuși prin coaching va fi să îți depășești barierele și credintele limitative și sa reusesti lucruri care înainte erau doar aspirații sau “wishful thinking”.

Care e perspectiva noastra

Credem în puterea fiecăruia de a găsi răspunsurile în propria persoana și suntem aici pentru a te ajuta sa le gasesti, cu răbdare, cu acceptare, cu înțelegere, cu caldura, creand impreuna un spațiu în care poți sa fii tu așa cum simți sa fii și stabilind o relație de încredere.


Plecăm întotdeauna la drum de la ce e important pentru tine și de la ce vrei sa lucrezi și apoi stabilim un obiectiv pe care-l urmăm în cadrul procesului de coaching.


Este procesul tău de transformare la care participam și noi ca parteneri de drum ca sa te ajutam sa vezi mai clar toate traseele ce îți apar în fața, cum sa alegi direcția în care vrei sa mergi si cum sa treci peste ce apare pana la destinatia pe care ti-o dorești.

E un process revelator de autodescoperire și dezvoltare. Te invitam sa îl urmezi alături de noi!


Etichete:

61 afișări

Komentar


bottom of page